Банкеръ Weekly

Общество и политика

БСП ще пази в тайна листата си за евроизборите

„Няма да обявим кои ще бъдат първите пет човека, които ще водят листата на БСП за евроизборите",каза депутатът от „Коалиция за България" Антон Кутев. Той добави, че първо ще видят другите и тогава ще обявят тяхната листа.

 „Ако изведем сега нашата листа, всички щяха да се упражняват по нея. Не ни притеснява нищо, ние сме готови с нея и с хората, които трябва да бъдат вътре", заяви Кутев пред Нова телевизия.

Попитан взел ли е решение Сергей Станишев да води листата, Кутев заяви, че не знае дали лидерът на БСП е взел това решение, но той има много силен европейски авторитет, който би бил полезен.

Относно провеждането на референдум заедно с изборите за евродепутати Кутев заяви, че те винаги са подкрепяли провеждането на такова допитване до хората.

„Проблемът на този референдум е, че въпросите не са зададени правилно. Смятам, че има много по-съществени въпроси в момента, които биха могли да се зададат", аргументира се той.

Попитан смята ли, че българите трябва да решат как да бъдат избирани народните представители, които решават доходите и пенсиите им, той отговори, че това е задължително да бъде тема за обсъждане с хората.

Facebook logo
Бъдете с нас и във