Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП ще направи опит да предложи правителство

БСП ще направи опит да предложи правителство. "Можем да водим прозрачни и ясни преговори с парламентарните сили и да намерим допирни точки. Не говорим за коалиции, а за политическа дискусия. Липсата на правителство ще доведе до тежки времена в България", заяви социалистът Филип Попов. 

При 100% обработени протоколи БСП е трета политическа сила с 13,39% подкрепа и ще има 36 депутата в новия парламент.

Попов потвърди думите на лидерката Корнелия Нинова, че социалистите няма да подкрепят проектокабинета на "Има такъв народ".

"Ясно и категорично казахме защо няма да подкрепим този кабинет, защото по никакъв начин идеите, които Слави Трифонов нахвърли през Фейсбук, не кореспондират с нашите цели. Ние сме честни с хората, казахме че няма да подкрепим  Трифонов, защото той не предложи политики или програми в нито една сфера: образование, здравеопазване, икономика. Не кореспондира с това, което се борихме 4 години. Той предложи концесиониране на магистралите и ББР да излезе на фондовата борса. ББР е създадена за подпомагане на малкия и среден бизнес, а не за да бъде закупена от олигарси. Миналият път поставихме на масата своите предложения и визия за развитието, но не получихме подкрепа. БСП бе първата партия, която беше пред президентството, когато прокуратурата нахлу там. Бяхме гласът на протестиращите в Народното събрание. БСП имаше предложения да стане част от статуквото, което няма как да се случи", заяви Попов.

Според него  БСП за България" е единствената политическа сила и на предходните избори, която има ясна и изпълнима програма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във