Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП ще гласува против новия кабинет

БСП ще гласува против състава на Министерския съвет, който предстои да бъде предложен. Това обяви на пресконференция председателят на партията Михаил Миков.

На заседанието е била обсъдена актуалната политическа обстановка. Предложени са мерки за оздравяване на отделни партийни организации. Следващото заседание ще е на 14 ноември, където ще продължи обсъждането на тези мерки.

Освен това е работено и по становище за дейността на служебния кабинет. Търсени са и причините за изборния резултат на БСП както на национално, така и на местно ниво. „Като цяло се одобрява позицията БСП да е опозиция в 43-то Народно събрание“, обясни Миков.

Социалистите ще предложат закон за фиксиране функциите на служебния кабинет. „Действията на служебния кабинет надхвърлят конституционните правомощия на едно служебно правителство“, смята Миков.

Председателят на БСП направи декларация и по повод оправдаването на Асен Генов и Цветелина Сърбинска, които изрисуваха паметника на „Позитано" 20: „Решението на съда по повод оскверняването на паметника дава лош пример. Има стимулиращо въздействие към такива случаи, които създават разделение в обществото“. „Всяко такова поведение, което се толерира, дава един много лош сигнал към българското общество“, допълни той.

Миков отказа да разкрие дали кадровите промени, които ще бъдат обсъдени на предстоящите заседания на ръководството на БСП, включват отстраняване на Димитър Дъбов, Катя Николова, Евгени Узунов и т.н. „Няма да се разделям от никого. Всички дейци на партията са необходими, независимо от кое поколение са“, заяви той. „Това не са семейни отношения“, добави Миков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във