Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП ще бъде смислена опозиция, обяви Нинова

Очакваме ГЕРБ да поеме отговорност да направи кабинет с другите десни партии. Резултатите от изборите показаха, че ние оставаме в опозиция.Това обяви Корнелия Нинова от БСП.

"Ще бъдем много смислена и аргументирана опозиция. В никакъв случай не креслива и провокативна, която да създава напрежение в държавата", каза Нинова пред Нова телевизия. По повод предстоящите преговори между БСП и ГЕРБ тя допълни, че социалистите биха подкрепили предложения от правителство на ГЕРБ, които отговарят на техните принципи.

„Разговорите с ГЕРБ ще бъдат по същество. Колегите ще поставят две групи въпроси. Първата е политиките, за които БСП държи и ще подкрепи, ако правителство на ГЕРБ ги провеждат. Втората са неотложните задачи в началото на парламента - бюджет, цената на тока и мерките по отношение на КТБ”, обясни Нинова.

Тя даде пример с финансовата сфера, където БСП искат промяна на данъчната система - да се отмени плоския данък, да се въведе семейно подоходно облагане, както и да не се въвежда допълнителен данък от 2% на общините.

Относно евентуални рокади в ръководството на БСП, Нинова бе уклончива. „Кадровите промени в БСП тепърва предстоят - както в общински и в областни, така и в централното ръководство”, поясни тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във