Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП: Шах на пешката, за да спасим царицата

БСП поиска столичният кмет Йорданка Фандъкова да поеме отговорност за ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Лидерът на столичните социалистите Калоян Паргов посочи, че оставката на Евгени Крусев не решава проблема.

Днес заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подаде оставка. Причината е, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на ул. “Граф Игнатиев”. Той бе на поста малко повече от година, който зае, след като предшественикът му на поста Любомир Христов също подаде оставка след скандал с ремонт на спирки. Крусев коментира, че решението за оставката му е лично. Предстои следващата седмица да се яви в прокуратурата, а засега не знае в какво точно е обвинен.

"Оставката мога да я коментирам с изречението "шах на пешката, за да спасим царицата". Но оставките не решават проблема. Оставката на един заместник-кмет няма да реши проблемите, защото отговорността за назначаването на един или друг заместник-кмет носи кметът. Ще припомня, че когато г-жа Фандъкова предложи за кмет г-н Крусев преди две години след като Любомир Христов подаде оставка заради скандала със спирконавесите, тогава поставихме въпроса за експертизата на един 28-годишен кмет и то по такъв ключов ресор, какъвто е транспортът. Няма как да бъдем убедени, че едно 28-годишно момче ще носи отговорност за толкова милиони и за такива проекти", заяви Паргов, цитиран от "Дарик".

Facebook logo
Бъдете с нас и във