Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП се завръща на картата на местната власт

БСП се завръща на картата на местната власт. Това каза в изявление пред медиите след края на изборния ден зам.-председателят на БСП и председател на Националния предизборен щаб на партията Кирил Добрев.

"Искам да благодаря на всички активни български граждани, които не останаха по своите домове, а излязоха и упражниха правото си на глас. Изказвам своето уважение и дълбока благодарност към членовете, симпатизантите и всички онези, които се включиха в кампанията на БСП. Техните усилия виждате, че не са останали напразни. Поради спецификата на вота, ранния час и безкрайното уважение към вас журналистите, мога да кажа няколко неща. Няма окончателни резултати, но с увереност казвам, че БСП се завръща в местната власт. Имаме почти двойно по-голяма подкрепа за партията от изборите през 2015 г.", каза Добрев.

Зам.-председателят на БСП подчерта, че левицата отива на балотаж в 15 областни града, а в някои е първа политическа сила. Той отчете, че в София за пръв път години насам  столетницата ще участва във втори тур. "Накрая ще завърша с лека шега. Това беше най-скромната, най-пестеливата, но най-направената от сърце и душа кампания, която БСП е правила от години. Въпреки това нашите кандидати бяха най-проверяваните, най-надзираваните от всички възможни държавни институции. В тази връзка искам да почерпя колегите от МВР - Видин с баницата, която конфискуваха вчера като веществено доказателство", завърши Добрев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във