Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП се въздържат от коментар на прогнозните данни от вота

От БСП засега се въздържат от реакции по отношение на изборните резултати, защото са прогнозни и няма стабилни данни. Партията обаче ще даде изявление пред медиите в 22,15 часа днес на "Позитано" 20.

Статистиката на ЦИК от предишните два вота показва, че избирателите са отреждали на БСП място на трета политическа сила - на изборите през април социалистите взеха малко над 480 хиляди гласа, с които получиха 43 депутатски места, а вотът от юли пък донесе на социалистите 365 600 гласа и 36 депутати.

В началото на изборния ден лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче каза, че е оптимистично настроена за 47-ото Народно събрание, отбеляза също, че е нужно стабилно мнозинство.

„Приемането на бюджета за 2022 година, длъжни сме да съставим мнозинство, което да приеме един социален бюджет, който да стабилизира икономиката, който да помогне за овладяване на COVID кризата, за намаляване на броя на болните, на заразените, на починалите. И ако не успеем, тези най-важни решения не могат да бъдат взети от служебен кабинет“, заяви лидерът на БСП.

Нинова каза още, че нямат договорки с другите политически сили. А за броенето на контролните разписки посочи, че е гаранция за сигурността на вота.

Facebook logo
Бъдете с нас и във