Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП се среща със синдикати и организации за третия мандат

Във връзка с връчения мандат за съставяне на правителство, БСП ще проведе поредица от срещи с граждански организации, браншови съюзи, работодатели и синдикати. На тях ще бъдат обсъдени приоритетите, които да залегнат в работата на бъдещо правителство, както и актуализация  на бюджета.

Първите срещи ще бъдат проведени в Народното събрание в понеделник (30 август) от 12.00 часа с  Конфедерация на българския  туристически бизнес и Алианс на туристическата индустрия в България и от 14.00 часа със Синдикална федерация на служителите в МВР.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова вече обяви, че ще задържи мандата за кабинет до приемане актуализация на бюджета.

"Ние виждаме като обозрим срок за връщане на мандата между 10 и 15 септември. Напълно осъзнавам какви коментари ще има сега. Знаем, че има лица, партии и други сили, които искат бързо връщане на мандата и хвърляне на държавата в хаос. Няма да го позволим. Ние, водени от отговорност към пенсионери, лекари, работници, военни, полицаи, дейци на науката и културата, ще направим всичко необходимо в бързи срокове да стане актуализацията на бюджета и да защитим народа си от кризите, които ни връхлитат", обясни Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във