Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП се разграничи от общинската управа в Перник за закриването на театър и музикални състави

Ръководството на БСП се разграничи от решението на общинската управа в Перник да бъдат закрити Общинският драматичен театър и музикалните състави към Двореца на културата в Перник - Камерен оркестър, Духов оркестър и Народен оркестър.

"Културата като обществена отговорност винаги е била приоритет на социалистите в България. Това е залегнало в редица основополагащи принципи на нашата партия и в провежданите политики досега. Да градиш можеш да се окаже бавна и тежка задача, отнема години; да рушиш е безразсъден акт, отнемащ само ден", пише в позицията.

"Немислимо и недопустимо е в община Перник, където БСП спечели последните местни избори, дори да се подлага на дискусия закриването на общински културни институции, които повече от столетие са част от градската културна история", посочват от соцръководството.

Изпълнителното бюро на БСП определя като недопустимо публично заявеното обидно отношение на излъчения от социалистическата партия кмет на Перник Станислав Владимиров спрямо културните дейци и настоява ръководството на община Перник да преразгледа решението си относно закриването на културните институции и съкращаване на техните служители.

Позицията е приета след множество реакции на културни дейци от цялата страна.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във