Банкеръ Daily

Тошко Йорданов:

БСП са се вкопчили във властта, за да може Нинова да продава оръжия

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отхвърли твърденията за зависимост от ДПС.

"БСП говори глупости, на мен ми писна от тях. Това са хора, които в момента така са се вкопчили във властта, за да може Корнелия Нинова да продължи да продава оръжия през трети страни към Украйна. Което няма лошо, ама трябва да е официално заявено", каза той.

"А глупостите на БСП просто не ми се слушат – в момента няма правителство, няма мнозинство, няма преговори, и за да останат още 5 дена на власт… Да приемем съвсем теоретично, че това нещо беше минало и идва кабинет начело с Асен Василев, или какъвто и да е кабинет. Без да разговарят с нас, той не минава. Това са на БСП глупостите, наистина са глупости, и комунистическите им говорения", продължи Тошко Йорданов.

В момента няма правителство, няма мнозинство, няма преговори и за да останат още пет дена на власт. Този парламент си заминава. Ние няма да подкрепим това правителство. Христо Иванов с този прекрасен запис унищожи преговорите. Парламент няма да има. Това каза в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на Тошко Йорданов. 

Зам.-пердседателят на Има такъв народ посочи, че на председателски съвет са предложили вариант за решение за шефа на КВЕР. 

"Предложихме им няколко варианта. Единият с решение на Народното събрание, ние да оторизираме някой от членовете на КЕВР да е временно изпълняващ до избора на нов председател. Може с жребии, може и по друг начин. Вторият вариант е председателят на Народното събрание да изпрати писмо до КЕВР и да казва, че трябва да изпълни решението на Конституционния съд. Те ни отказаха. Писва ми от това да лъжат постоянно. Това се случи на председателски съвет и има запис. Докато се избере председател КЕВР е с вързани ръце, а така ще може да работи. Ние блокираме КЕВР", отбеляза Йораднов. 

Оригиналният закон за промените в КЕВР, изготвен от „Има такъв народ”, е бил изтеглен преди време. Причината – шефът на кабинета на Кирил Петков – Лена Бориславова, "опищя вселената", за да се махне параграфа, в който пишеше, че изборът на нов шеф става 14 дни след влизането на закона в сила. "Изтеглихме закона и сега той падна в Конституционния съд. Да си сърбат попарата. Аз какво да направя сега за тяхната тъпотия, че ще се върне Иван Иванов?", заяви още Йорданов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във