Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП с план за първите 100 дни на следващия парламент

Председатели на съветите към на Националния съвет на БСП и председатели на комисии в последния парламент започнаха подготовка за актуализация на плана си за първите сто дни на следващото Народно събрание и бъдещото правителство. 

"Отсега трябва да сме готови с конкретен план за действие в първите сто дни", заяви Нинова пред колегите си.

“Социално-икономическата криза, инфлацията, високите цени ще ни връхлетят през ноември с пълна сила. Ще бъде твърде късно тогава да търсим решения. Искам да влезем в Народното събрание с ясни и конкретни мерки, с готови закони и работата му да стартира веднага. Трябва да намерим съгласие по неотложните мерки с другите парламентарни групи", каза лидерът на БСП.

"Днес ние няма да постъпваме като някои други, които отсега раздават министерства и постове. Ние слагаме на масата за разговори предложения, с които да облекчим домакинствата, да подпомогнем икономиката, болниците, да подготвим страната за тежката криза. Втората ни задача е да подготвим наш вариант за бюджет за 2022 г. С него парламентът трябва да се заеме веднага. Ние имаме опит в това, знаем какво трябва да се направи и можем да го направим. Ние сме фактор на стабилност, диалогичност и имаме експертиза", заяви още Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във