Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП реди листите си в София и Хасково в събота

БСП ще нареди листите си за столичните многомандатни избирателни райони 23, 24 и 25 и за Хасково на следващото заседание на Националния съвет на партията, което ще се състои в събота. Това обяви бившият военен министър Ангел Найденов преди днешното заседание на левицата. Иначе всички останали листи вече са наредени, като в събота може да има няколко допълнения по места във втората част на листите.
За следващото заседание остава да бъде определен и водачът на листата в Габрово, като за там не е обсъждано името на Кирил Добрев.

Най-спорни обаче остават листите в София и Хасково. В столицата например има различни предложения за граждански квоти, места на коалиционни партньори, места на хора, които са на изборни позиции, като кметове на различни населени места, разкри Найденов. В същото време обаче има указание на Националния съвет в листите да не присъстват кметове, затова въпросът трябва да бъде уточнен допълнително.

Конфликти в БСП е имало и по отношение на водачите в Благоевград, Шумен, Пловдив – град и Пловдив – област, в София – област и във Враца.
Засега е ясно, че лидерът на левицата Михаил Миков ще води в 25 МИР в София и във Видин. Стефан Данаилов ще е на чело на листата в 24 МИР в София - град. В Пловдив – област водач ще бъде Димитър Дъбов, в Кюстендил - Мая Манолова, а в Кърджали – Милко Багдасаров.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във