Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП разширява консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии

БСП разширява  консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии.  В понеделник, 20.01.2020г., в 11.00 часа, в Народното събрание ще се проведе среща с АБВ, а в 13.00ч. с Движение 21. Очаква се отговор от „Демократична България”, които също са поканени.

В 14.00ч вотът на недоверие ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание.

Припомняме, че миналата седмица социалистите проведоха срещи с ДПС и „Воля”, за да търсят подкрепа за вота на недоверие към правителството „Борисов 3”.

„Ще подкрепим заявения вот на недоверие срещу правителството”, заяви заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев след консултациите с левицата. Той допълни, че движението ще подкрепи този вот по много причини. „Най-формалната е, че сме опозиционна партия. Най-съществената е, че е налице водна криза в Перник и в други райони на страната", посочи Цонев.

По думите му има криза и с отпадъците. „Третата причина, която за нашата партия е много важна. Нашата управленска програма се базира на екологичните принципи. Мотото на нашата програма е "Чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия". Повече от това мога да ви кажа, че нашата програма не само акцентира върху екологичните проблеми, но ние смятаме да използваме зелената икономика като основен инструмент за икономическия растеж в страната", допълни депутатът. Той определи политиката на кабинета в сферата на водите, на отпадъците като хаотична, която води до перманентни кризи.

„На този етап, ако вотът на недоверие бъде внесен от БСП, има вероятност да го подкрепим“, обяви сред консултациите със социалистите народният представител от парламентарната група на "Воля" Кръстина Таскова. Депутатите от партията са се запознали с мотивите на социалистите, но все още не са взели окончателно решение. То предстои да бъде взето в началото на идната седмица. „Нека да изчакаме да бъде внесен вотът", уточни Таскова.

Независимите депутати не уважиха поканата на БСП за консултации, което провокира заместник-председателя на парламентарната група на “БСП за България” Драгомир Стойнев да направи следното изявление: "Независимите депутати мисля, че от днес може да ги наричаме - зависими".

Facebook logo
Бъдете с нас и във