Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП разкри "Кумгейт" и в Габрово

S 250 c5db2c8c 0640 4381 bf9e 04e1fe9f0a51

В централата на БСП са получени над 70 сигнала от цялата страна за груби нарушения и шуробаджанащина. Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на левицата Жельо Бойчев на брифинг в Народното събрание. Бойчев уточни, че сигналите са и за кадруване, разпределяне на общински средства и обществени поръчки. "Даваме тази пресконференция днес провокирани от призива на г-н Борисов, който каза, че искат да бъдат изяснени всички подобни случаи", уточни той.

БСП представи схема на "дрийм тийм" на ГЕРБ и в община Габрово. В "помощ на премиера Бойко Борисов", който щял да прекрати роднинските назначения, както и за улеснение на колегите си от ГЕРБ, за да не се обяснявали те, депутатът от "БСП за България" Кристина Сидорова обяви, че в Габрово от години работи моделът "Батко и братко".

"Братът на Томислав Дончев - Момчил Дончев, е назначен без конкурс от кмета на Габрово Таня Христова за управител на общинско звено "Озеленяване" и управлява бюджет от над 1 млн. лева. Братът на областния координатор на ГЕРБ Цветомир Михов - д-р Минко Михов, взема няколко хиляди лева заплата като член на Съвета на директорите МБАЛ "Д-р Тота Венкова", макар че от година и половина не работи там. Кръстниците на Таня Христова - Мария Недева и Момчил Недев, са съответно: жената - председател на Общинска и на Районна избирателни комисии, а съпругът й - юрист-консулт в НЗОК и щрист консулт по големи проекти, назначен без конкурс от Христова", обяви Сидорова. Тя каза още, че сестра на зам.-кмета на Габрово и кадър на ГЕРБ Климент Кунев - Деница Ноева, ръководи отдел проекти и икономическо развитие" в общината.

"Фирмата на същия Цветомир Михов изпълнява всички обществени поръчки за поддръжка на автопарка на общински пътнически транспорт-Габрово и на общинската фирма БКС-Габрово ЕООД", каза още Сидорова, но не обяви името на фирмата на Михов. Тя допълни, че съученичка на жена му е областен управител на Габрово (не цитира име, но на схемата, която БСП е разписала, е написано - Невена Петкова - бел. авт.), а нейният съпруг е зам.-директор на ОД на МВР (Цветан Петков според схемата на БСП - бел. авт.), чийто баща е общински съветник от ГЕРБ в Севлиево.

Според БСП единственото условие да работиш в община Габрово е да си член на ГЕРБ.

Общински съветник от ГЕРБ пък е отправял смъртни заплахи към лидера на БСП в Община Силистра, съобщи народният представител от левицата Стоян Мирчев.Той разказа, че след като по национална телевизия е разкрил схема на шуробаджанащина в община Силистра, председателят на Областния съвет на БСП – Силистра е бил заплашван от ГЕРБ. Мирчев поясни, че става въпрос за общинския съветник Ганчо Маринов, назначил сина си в община Силистра и снаха си като служител на общинска фирма. По думите му той се е обадил и буквално е казал на председателя на БСП – Силистра: "До два месеца ще те затрия, боклук такъв".

"Председателят на общинският съвет Мария Димитрова също се е обадила на нашия председател г-н Кирилов и също го заплашила по телефона. Тя пък е назначила мъжа си за обществен възпитател в община Силистра. Няма да изброявам другите хора“, каза Мирчев.

Според него случващото се в Силистра е лицето на една мафия, която със сила се опитва да прикрие своите следи. "Това е един октопод, който усвоява обществените средства и потъпква всички закони в Община Силистра. Имаме същата ситуация с кметицата в община Алфатар.

Хората в Силистра вече не могат да търпят този мафиотски кръг, моля ви се вземете решения“, заяви Мирчев и призова премиера Борисов да отстрани тези, по думите му, "мафиоти".

Facebook logo
Бъдете с нас и във