Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП-Разград поиска оставките на Дъбов и Кутев

БСП–Разград поиска извънреден конгрес на парията и отстраняването на Димитър Дъбов, Антон Кутев, Катя Николова и Евгени Узунов. Това се казва в позицията на разградските социалисти, изпратена до председателя на партията Михаил Миков и цитирана от "Фокус".

В декларацията се посочва, че от БСП – Разград оценяват изборите на 5 октомври като най-тежка загуба на БСП на избори за Народно събрание. „За социалистите от Разград загубата е още по-тежка, тъй като нашата организация е единствената в страната печелила 7 последователни избора за кмет на община. В същото време губим няколко последователни национални избори”, заявяват те. От БСП – Разград считат, че основна причина за това са повтарящи се грешки на националното ръководство, което е превърнало задкулисието, интригата, високомерието в своя постоянна политика и поведение. „Угодническото и сервилно поведение пред политическите ни партньори и опоненти и безпринципната колаборация с икономическите и финансови групировки в много случаи имаха една цел- извличане на лични изгоди и задоволяване на корпоративни интереси на голяма част от водачите на нашата партия. Често срещано явление станаха фасадното говорене, обругаването на хората с различно мнение от това на централното ръководство. Това в голяма степен допринесе за резултата на изборите на 5 октомври”, посочват от БСП – Разград.

БСП – Разград обявяват като грешка безпрецедентното поведение на „наши министри срещу Русия, с което се накърни изконното българско чувство за историческа справедливост. Тази позиция стоеше откровено глупаво на фона на дипломатичното мълчание на останалите субекти в обществения национален и международен политически свят”

За да съхранят надеждите за възстановяване и водени от убеждението, че е необходимо ситуацията да се промени, от БСП – Разград предлагат три стъпки – провеждане на извънреден конгрес на БСП, предшестван от пълен цикъл отчети и избори. На второ място в подготовката и организацията на отчетно-изборната кампания да не се допусне участието на всички ръководни кадри, които всеизвестно са опорочавали най-високия форум на партията с апаратни хватки и са го правили непочтен и предрешен като: заместник-председателите Димитър Дъбов и Евгени Узунов и секретарите Катя Николова и Антон Кутев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във