Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП проведе среща с мисията на ОССЕ

S 250 ae64daf0 9597 4332 a5a2 2967a57109a9

Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров се срещна с представители на Мисията за оценка на изборите от Службата за демократични институции и права на човека към ОССЕ по тяхна покана. От страна на организацията участие в срещата взеха ръководителят на мисията за България посланик Ян Петерсен, както и политическият анализатор Алиенор Беноа.

Зафиров запозна представителите на ОССЕ с хода на кампанията за парламентарните избори в България на 14 ноември. Той посочи основните проблеми по време на протичането й - тежката епидемиологична обстановка у нас, както и продължаващата борба за прозрачност и честност на вота.

Те от своя страна отправиха въпроси, свързани с възможностите за сформиране на редовно правителство. Зафиров заяви категоричната готовност на БСП с ясна програма и План за първите 100 дни на БСП, с които да влезе в управлението и да спомогне за решаването на проблемите на хората - здравната, енергийно-икономическа и социална криза, в която се намира страната ни. В края на срещата зам.-председателят на БСП изрази своята благодарност към представителите на мисията относно тяхната работа, свързана с наблюдението и оценката, която правят на начина на провеждане на изборите у нас. 

Преди тази среща БСП подписа споразумение с ПП ОБТ - Български Лейбъристи за съвместно участие в изборите за Народно събрание на 14.11.2021 г. На срещата присъстваха зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров, а от страна на ОБТ -  председателят Екатерина Атанасова и зам.-председателят Владимир Лафчийски.

В Споразумението се изразява убеденост, че консолидацията в лявото пространство е необходимо повече от всякога. "Вярваме, че трябва да се предприемат решителни стъпки, за да се сложи край на внушенията, че алтернатива няма", се казва още в текста.

Двете партии се обединиха за: отстояване на съвместни политики в името на преодоляване на социално-икономическите и здравни последици от COVID-19, укрепване на държавността, възстановяване ролята на институциите като гарант за гражданските, политическите и икономическите свободи, върховенството на закона и справедливостта, солидарността и равенството. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във