Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП против кабинета, но ще подкрепя социалните мерки

"Ще гласуваме против избора на едно дясноцентриско правителство с ясното съзнание, че въпреки опитите за намиране на диалог, той не е достатъчен в парламента. Чухме от някои лидери, че целта им била да извадят БСП и ДПС на власт". Това каза от трибуната на Народното събрание лидерът на "БСП - лява България" Михаил Миков.

Той отговори и на думите на Радан Кънев от Реформаторския блок, който заяви, че една от целите на новото правителство е да извади от властта ДПС и БСП. "Г-н Кънев, аз имам дълга политическа памет и не е за първи път, в който ДПС и БСП са извън властта. Ние подкрепяме евроатлантическите ценности, но без промяна на данъчното облагане, трудно ще се приближим до Европа", каза Миков. И уточни, че голяма част от европейските страни са с прогресивно подоходно облагане.

"Ние имаме своя грях в това отношение, но в предишния мандат направихме първата стъпка", сподели още председателят на социалистите и изрази съмнения, че новото правителство ще може да осигури натиск върху администрацията.  

"БСП - лява България" ще продължи и в този парламент да подкрепя социалните мерки и действия, които предприема правителството. Ще настояваме за коледни и великденски надбавки за пенсионерите, ще настояваме за ръст на обезщетенията за отглеждане на дете. За нас е крайно неприемливо разбирането, че след третото дете не трябва да има социални помощи, ще настояваме за регулация на монополите", каза още Миков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във