Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП призова симпатизантите да се включат в протеста утре

"Призоваваме социалистите и симпатизантите на БСП да се включат активно в протеста на 2-ри септември /сряда/ от 8 часа пред Народното събрание, както и да продължат участието си в протестите в цялата страна." Това е позицията, изразена след съвместно заседание Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България".

От БСП единодушно изразиха подкрепата си за продължаващите почти два месеца протести на българските граждани.

От партията АБВ също призоваха за активност в протестите. Лидерът на АБВ - Младежи д-р Пламена Заячка се обърна към гражданите с апел да бъдат пред новата сграда на Народното събрание, за да поискат заедно оставката на депутатите.

Младежите от АБВ ще връчат писма на народните представители. В тях те ще заявят, че не желаят от тях промени, защото не ги възприемат като носителите на промяна. Те не могат да рестартират системата, защото са част от нея. От АБВ настояват за незабавна оставка.

Още миналия месец от АБВ изпратиха писма до всеки един депутат, в които ги призоваваха да не подкрепят проекта за промяна на Конституцията. "Фактът, че няколко партии публично заявиха такава позиция, само може да ни радва, че имаме скромен принос за това", посочи Заячка.

"Правителството е пътник за никъде. Това става ясно след като вече са под въпрос дори и тези 120 подписа, които трябва да съберат, за да се внесе проекта за обсъждане на нова Конституция. Вчера БСП и ДПС заявиха, че няма да дадат своите подписи в подкрепа на това предложение, нито ще подкрепят предложението за свикване на Велико Народно събрание. Оттук натам всеки подписал предложението на Конституция защитава собствения си интерес и удължава агонията на България с още пет месеца", каза лидерът на АБВ - Младежи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във