Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП представи в Южния парк листата си за евроизборите

В столичния  Южен парк БСП представи официално своята листа от 17 кандидати за евроизборите през май.

"Тръгваме за победа на европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече тръгваме на битка за справедливост сега - слоганът на нашата кампания", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на кандидатите за евродепутати от листата на коалиция "БСП за България". Събитието се състоя на открито на поляната зад музея "Земята и хората". 

Корнелия Нинова призова да се гласува на 26 май, защото "пълзяща диктатура на опозицията е безмислена, но едноличната власт в България е факт. Разрушени са българските институции, един човек управлява еднолично - народа и неговите пари, каза Нинова.

Мнозина не вярват, че Европа може да помогне на българското правосъдие - може, ако изградим силна независима и подчинена единствено на върховенството на закона европейска прокуратура, посочи тя. Оказа се, че колкото повече апартаменти имаш в България, толкова си по-недосегаем от закона, отбеляза Нинова. 

Водачката на листата на "БСП за България" Елена Йончева коментира, че 12 години вървим към Европа, но даже не я доближаваме. Тя посочи, че според Световната банка три са причините - корупция, липса на добро законодателство и липса на предвидимост. "Битката за Европа е битка за България", заяви Йончева. Тя отбеляза, че пред нас има два пътя - или да останем в това криминално робство, или да въстанем.

Четвъртият в листата Иво Христов, досегашен началник на кабинета на президента Румен Радев, коментира, че днешната дата, на която отбелязваме годишнина от Априлското въстание, може би е много добър ден за начало на кампания, която цели пълен обрат в страната.

Председателят на Партията на европейските социалисти и поставен под номер пет в листата Сергей Станишев подчерта, че каузата на социалистите е промяна у нас и в Европейския съюз и допълни: "Неволно сравнявам представянето на нашата листа единствено с тази на ГЕРБ. Какво видяхме при тях - стройни редици, тържествена зала, много вратовръзки, сила, мощ на властта и много говорене, но говорене без емоция - скучно, но това, което можем да ви обещаем, е,че с нашата листа няма да ви е скучно".

В листата на "БСП за България" са още Цветелина Пенкова /заместник-председател на клуб "Милениум"/ и финансистът Иван Кръстев, заместник-председателят на БСП Деница Златева, народният представител Румен Гечев, настоящият евродепутат Момчил Неков, журналистът Велизар Енчев, депутатът Димитър Данчев, Тодор Стоилов от Пловдив, народният представител Валери Жаблянов, Мариела Модева - културолог, Десислав Тасков - уролог, автомобилният състезател Крум Дончев и Емил Георгиев - председател на ПК "Екогласност". 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във