Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП прави социологическо проучване за кандидат-кмет на София

Ръководството на БСП ще направи социологическо проучване, което да помогне при избора на кандидат за кмет на София на местните избори през есента. Това се казва в съобщение на градската организация на партията.

Бъдещият кандидат за кмет на левицата трябва да е харесвана, разпознаваема фигура с експертен потенциал в някоя област и да има рейтинг над 10-15% в общественото пространство, посочи лидерът на БСП-София Калоян Паргов. По думите му той трябва да бъде разпознаван за кмет и да бъде избираем, за да трупа гласове и за листата със съветници.

Стана ясно още, че в София БСП ще търси партньорство отвъд коалиционния формат "БСП Лява България", като той ще е в посока неправителствения сектор, гражданските организации и
политически формации, ако има предпоставки за това.

"Другото лице на София" ще се казва информационният пул на БСП, в който ще се събират оплаквания на граждани. Според Паргов името е избрано, защото София има две лица. Едното е на ремонтираните големи булеварди, метрото, центъра, а другото на крайните квартали и вътрешните улици с дупки.

Информационният пул на БСП ще има електронен адрес, мейл и открита телефонна линия. На него всички столичани, които имат някакви проблеми ще може да качват снимков материал, да подават оплаквания и сигнали към общинските съветници на левицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във