Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП поиска оставката на Султанка Петрова

Султанка Петрова

БСП поиска оставката на заместник-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова. Социалистите настояват Петрова да напусне поста заради конфликт на интереси. 

По-рано бе разпространена информацията, че заместник-министърът е била сътрудник на фирма, която охранява ремонта на бившия Партиен дом в София. Наред с това в шахта на строителната площадка на новата сграда на парламента бе намерен мъртъв един от охранителите.

Въпросната фирма е "Дефанс консулт". Преди години в нея съдружник е била Султанка Петрова, която е и бивш депутат от 43-ото Народно събрание. Самата тя призна, че в момента в компанията работи съпругът й Петю Петров. 

"Като достойни патриоти, дайте пример, че за Вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим", казват от БСП в писмо до ръководството на "Обединени патриоти". 

"Призоваваме ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание. Когато властта и парите са така здраво обвързани, за хората остава засилващото се чувство за несправедливост", пишат още социалистите, припомняйки, че вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов се е противопоставял на "партизанските назначения".

Facebook logo
Бъдете с нас и във