Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП поиска оставката на Стойчо Кацаров

БСП обяви, че здравният министър в служебното правителство Стойчо Кацаров не се справя добре на поста и трябва да подаде оставка. 

"Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на "зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо", се казва в позиция на Изпълнителното бюро на БСП.

Ръководството на партията смята, че тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България.

"Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани? Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка", допълват от ИБ на БСП.

Със заповед, издадена от здравния министър Кацаров, от 21 октомври в цялата страна влиза изискване за зелен сертификат за почти всички дейности на закрито. Зелен сертификат се издава при пълен ваксинационен курс, преболедуване или негативен PCR и антигенен тест.

Facebook logo
Бъдете с нас и във