Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП поиска оставката на цялото правителство

БСП поиска оставката на цялото правителство и предсрочни парламентарни избори. Това обяви пред журналисти лидерът на партията Корнелия Нинова след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група.

"Искаме предсрочен вот, не се притесняваме от него, доколко сме готови - хората ще кажат с гласовете си. В конституцията са разписани процедурите и сроковете при преждевременно подаване на оставка на кабинета", обясни Нинова, цитирана от БТА.

Тя отрече съглашателство с президента Румен Радев за сваляне на правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти", а самия държавен глава тя определи като най-дисциплинирания човек, когото познава и който не е отстъпил от предизборните си обещания отпреди две години. Правителството на Бойко Борисов е вредно, създава нестабилност в държавата, в цели системи - социална, образователна, в икономиката - това са част от аргументите на левицата да поиска оставката на Министерския съвет. Затова парламентарната група, въпреки оставката на вицепремиера Валери Симеонов, както и досега, няма да се регистрира в пленарната зала и да осигурява кворума. Единственото изключение щяло да бъде при обсъждане на отмяна на данъка за старите коли, по-ниско ДДС за храни и лекарства, преизчисляване на пенсиите. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във