Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП поиска изслушване на премиера и министъра на отбраната за разговорите за нови Ф-16

БСП поиска изслушване на премиера и министъра на отбраната за водените разговори за нови самолети Ф-16 с "Локхийд Мартин". 

В декларация от парламентарната трибуна прочете лидерът на групата на левиците Корнелия Нинова. Тя заяви, че ще внесат процедура да бъдат извикани в Народното събрание министър-председателя Бойко Борисов и министъра на обраната Красимир Каракачанов, за да информират българското общество по този казус. 

"Правителството планира развитието на стратегическото партньорство с "Локхийд Мартин“ в дългосрочен план", е казал вчера премиерът по време на срещата с представители на американската компания „Локхийд Мартин“, от която България закупи бойни самолети за нуждите на отбраната ни. В разговора е участвала също и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа. Израз на това желание са подготвените и изпратените от Министерството на отбраната писма-заявки, свързани с проучване на възможности за придобиване на още 8 броя самолети F-16 Block 70, на нови три-координатни радари, поддръжка на Оперативния център за въздушен суверенитет и друго високотехнологично оборудване в контекста на проектите за модернизация на Въоръжените сили на България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във