Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП подписа за общо явяване на изборите и с Минчо Христов

Председателят на „БСП за България“ Корнелия Нинова подписа споразумение с професор Минчо Христов, представляващ Движение на непартийните кандидати, за общо явяване на изборите за 46-о Народно събрание.

Движението е поредната формация, която се присъединява към лявата коалиция, инициирана от БСП, след АБВ и „Нормална държава“ на Георги Кадиев, съобщават от „Позитано“ 20. 

В споразумението страните заявяват решителността си да покажат пред обществото политически проект вляво, който излъчва сила, енергия и готовност за отстояване на съвместни политики, в името на преодоляване на социално-икономическите и здравни последици от COVID-19, укрепване на държавността, възстановяване ролята на институциите като гарант за гражданските, политическите и икономическите свободи, върховенството на закона, справедливостта и солидарността.

Очакваше се и "Движение 21" на татяна Дончева да подпише споразумение и да се присъедини към широката лява коалиция, която се стреми да направи Корнелия Нинова. Но в крайна сметка Дончева предпочете да остане в коалицията около Мая Манолова - "Изпарви се! Мутри вън!", а Нинова я обвини, че е е поискала твърде много и затова преговорите са се провалили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във