Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП подготвя законопроект за възрастните хора

Гласът на обикновения човек остава нечут и няма кой да ни защити нас, обикновените българи. Това споделиха на депутата от БСП Георги Гьоков жителите в гурковското село Паничерево. 

Битовата престъпност е един от най-сериозните им проблеми в селото.

„Не разбираме как полицията не може да реши този проблем, а какво да говорим за останалите, които са характерни и за другите малки населени места.”, допълниха хората, дошли в приемната на Гьоков.

Те потърсиха депутата за обществени и лични проблеми, дискутираха казуси, на които институциите с години не дават решения – за високата цена на водата, неизплатените субсидии на кооперациите, съмнителната правоспособност на шофьори, които са неграмотни.

 „Тежък проблем очаква България - младите напускат селата, заради безработица и нерешени от държавата въпроси, тенденцията е обезлюдяване  и на малките  градове.”, обобщи Иванка Димитрова, председател на БСП-Гурково.

Гьоков и Димитрова се срещнаха с жители на Гурково, които едва живеят с ниските си пенсии и не могат да си позволят здравни услуги.

„БСП подготвя специален законопроект за възрастните хора, който няма да реши проблема с пенсиите, но ще регламентира домовете за стари хора, статута на пенсионерските клубове и др. Скоро ще го внесем, но не очаквам да бъде приет.”, каза Гьоков

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във