Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП подаде документи за регистрация за местния вот

"БСП за България" си поставя за цел да удвои резултата си от предишните местни избори, каза Корнелия Нинова, след като подаде в ЦИК документите за  регистриране на коалицията "БСП за България" за участие на местните избори.

Лидерката на левицата обясни, че целта им е да има повече общини с безплатни детски градини, с работещи общински болници, повече общини, в които кметовете поемат ангажименти, че няма да увеличат местните данъци и такси, повече социални услуги.

"Очакваме от това, което виждаме - неприятна и компроматна кампания. Съдим по това, което започва с Мая. Ще отговорим с конкретни предложения по общинското и местното самоуправление, с много конкретни ангажименти, позитивно", посочи Нинова.

Тя обясни, че отговорът за подкрепата на Мая Манолова за кмет на София остава един и същ до 11-ти септември, когато Градската партийна организация ще решава за своя кандидат, а на 15-ти септември Националният съвет ще се произнесе по кандидатурата. Районните организации в София продължават да номират кандидати за столичен кмет, въпреки че най-много са номинациите за Мая Манолова.

"Сигурно няма да е лесно, но тръгваме с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление на общини. Внесохме току-що 10 хил. подписа", подчерта още Нинова.

Тя припомни, че сега партията има одобрени 161 кандидати. "Продължаваме. Има много богата палитра от кандидати. Потвърждаваме досегашните си успешни кметове", заяви още Нинова. Тя посочи, че новото е, че на много места общинските структури издигат местните авторитетни личности, около които се обединява не само БСП. Лидерът на партията заяви, че онези, които искат промяната, но не могат сами, търсят БСП.

Подготовката и провеждането на изборите за общински съветници и за кметове, ще е тема на брифинг на Централната избирателна комисия по-късно днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във