Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП - Пловдив иска напускане на управленската коалиция

Председателката на Градския съвет на БСП – Пловдив Димитрина Вакрилова.

Националният съвет на БСП да преустанови участието на партията в управленската четворна коалиция, настояват от Градския съвет на партията в Пловдив. 

Позицията е приета единодушно на 2 март, но днес е била оповестена на тържествено заседание по повод 144 години от Освобождението на България. 

„Нашата позиция изразява дълбоката ни тревога от случващото се. Подобна обща позиция изразиха всички общински председатели в област Пловдив. Ние се присъединяваме и заявяваме, че БСП трябва да има национално отговорно поведение, за да гарантира, че българският народ ще живее в мир“, е заявила председателката на Градския съвет на БСП – Пловдив Димитрина Вакрилова пред тържественото събрание, провело се пред паметника на Скобелева майка.

В позицията, изпратена до медиите, се посочва още, че членовете на Градския съвет на БСП Пловдив обявяват своята подкрепа за Стефан Янев и поддържат Националния съвет на БСП за преустановяване на участието на партията в "тази пагубна за страната управленска коалиция".

От БСП - Пловдив, допълват, че са срещу всички опити на държавата ни да бъде замесена в конфликта, който ще има непредвидими резултати за националните интереси на България. 

"Крайно време е подобни решения да бъдат подложени на широко обсъждане в партията, защото едноличното ръководство на Корнелия Нинова е на път да заличи БСП от българския политически живот... Последните действия на парламентарната група за определения път демонстрират пълно пренебрежение към волята на социалистите. БСП няма място в една ползваща се с подкрепата на ГЕРБ коалиция на апологети на войната", допълват в позицията си пловдивските социалисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във