Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП пита Фандъкова какви са приходите от по-скъпия градски транспорт

Председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов и заместник-председателят на Комисията по финанси и бюджет от социалистите Иван Таков внесоха питане до кмета на София Йорданка Фандъкова за изпълнението на икономическата рамка на масовия градски транспорт в София за 2017-а. Тя беше приета с голямо закъснение - едва в средата на настоящата година, припомни Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм.

"Заедно с приемането на икономическата рамка беше въведено повишение на цената на единичното пътуване с 60%, което, съгласно прогнозите, следваше да доведе до увеличение на приходите на ЦГМ и на общинските транспортни дружества, пише в питането на Калоян Паргов и Иван Таков.

"Предвид предстоящото обсъждане на бюджета на Столична община за 2018 г. и преценка на необходимите разходи за масов градски транспорт задаваме следните въпроси - какви са приходите и разходите на ЦГМ по видове източници и пера към 31 октомври 2017 г.? Какви са сумите и процента на изпълнение на плащанията по заема от ЕБВР, договорите с общинските транспортни оператори, както и договорите с частните транспортни оператори към 31 октомври 2017 г.? Кога ще бъде готова икономическата рамка на масовия градски транспорт за 2018 г., след като бизнес плановете на транспортните дружества са представени в Столична община през октомври тази година? И смятате ли икономическата рамка на масовия градски транспорт да стане основа за планиране на средствата в бюджета на Столична община за 2018 година?", са въпросите, на които трябва да отговори Йорданка Фанъдкова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във