Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП, ПФ, "Атака" и БДЦ обсъдиха бюджета за 2017 г.

Ръководствата на групите на "БСП лява България", на Патриотичния фронт (ПФ), на "Атака" и на партия "Народен съюз", част от БДЦ са обсъдили бюджета за 2017 г. Това стана ясно от думите на Красимир Каракачанов от ПФ пред журналисти след срещата в парламента.

"Не сме говорили за подкрепа, ние просто си заявихме нашите виждания за 300 лв. минимална пенсия", обясни Каракачанов.

Това беше първата от политическите консултации с останалите парламентарни групи, инициирани от председателя на БСП Корнелия Нинова.

По-рано днес лидерът на БСП съобщи, че групата на "БСП лява България" започва днес политически консултации с останалите парламентарни групи. Темите на консултациите са две - бюджетът и промените в Изборния кодекс.

"Ние сме заявили нашата подкрепа за приемане на резултатите от референдума", заяви междувременно съпредседателят на БДЦ д-р Красимира Ковачка в кулоарите на парламента.

"Ние смятаме, че са необходими консултации  на политическите партии с инициаторите на референдума. Това ще помогне да се изясни на обществото същността на референдума и какво следва, ако той бъде приет  както  и позициите и аргументите на различните партии", поясни тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във