Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП - Перник е против гласове от Турция да се прехвърлят в района

Изпълнителното бюро на БСП – Перник и пернишките социалисти се обявиха категорично против прехвърлянето на гласове от Турция за ДПС в Перник при разпределението на мандатите. Реакцията на социалистите е във връзка с публикувани прогнози, според които един от четирите мандата в Перник отива при ДПС, а БСП остава без депутат в Перник. Водач на листата на социалистите там е депутатът от последните три парламента Стоян Мирчев.

В позиция до медиите от пернишката структура на столетницата заявяват, че не приемат с подкрепата от 1.57 %, която получи в област Перник ДПС, да има депутат от региона, а БСП да остане без мандат.

БСП е трета политическа сила в областта с подкрепа на 12.19% от избирателите, което е с над 2% повече от средния резултат на партията в страната, подчертават местните социалисти.

Според тях, ако прогнозното разпределение на мандатите се окаже вярно, то няколкото хиляди избиратели, подкрепили коалиция „БСП за България“ в Перник, са наказани от политическата класа и политическите игри у нас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във