Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП отворени за диалог с Петков и Василев, но след изборите

Не водим преговори с “Продължаваме промяната”, както те обявиха. Това заяви в своя позиция Изпълнителното бюро на БСП. 

Ръководството на партията казва, че на 15 октомври бившият икономически министър Кирил Петков е твърдял, че води разговори с хора от БСП.

Социалистите обаче посочват, че никой от легитимните органи на партията не знае за подобни разговори.

"Ако някой го прави от наше име, нека се знае, че не е упълномощаван за това. Както вече заявихме, ние сме отворени за диалог, но след изборите и по правила, принципно и публично", подчертават от Изпълнителното бюро на БСП. 

Сходна позиция през седмицата изказа и лидерът на партията Корнелия Нинова. Нинова подчерта, че е готова за разговори с формацията на Кирил Петков и Асен Василев, но след като обявят политиките си, защото иначе няма как да се видят пресечните точки.

При откриването на предизборната кампания на "Продължаваме промяната" лидерът Кирил Петков заяви, че "Демократична България" и "Изправи се, ние идваме" са техните първи и най-потенциални партньори. По думите му обаче от ПП разговаряли и с членове на "Има такъв народ" и БСП. "Ще видите една много диалогична политика", увери Петков.

Лидерът на ИТН Станислав Трифонов също отрече да са водени разговори с "Продължаваме промяната". Трифонов подчерта, че Петков не е водил разговори нито с него, нито с членове на ръководни позиции в “Има такъв народ”.

"... Няма да използвам думата “лъжа”, а ще кажа, че Кирил Петков говори неистини. Изводите оставям на вас. Освен това, “Има такъв народ” не води предварителни разговори с нито една политическа сила", добави Станислав Трифонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във