Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП "отсвири" Бенчев, ГЕРБ искат проверка за "черна каса"

Местната структура на БСП в Бургас изключи Бенчо Бенчев от групата на социалистите в Общинския съвет.

Червените общинари посочват, че работата на Бенчев досега се оценява положително, но с оглед създалата се ситуация около него, той не представлява политиката и интересите на БСП в органите на местния парламент.

Споровете между ГЕРБ и опозицията по аферата "Бенчев-Очите" продължават.

Управляващите поискаха проверка дали има черна каса в БСП. Депутатът Тома Биков обясни, че има разминаване в твърденията какви средства Бенчо Бенчев е давал на левицата. Биков призова ръководството на "червената партия" да съдейства на органите на реда за тази проверка. Той посочи, че може да се направи разследване дали има двойно счетоводство и при други партии.

Заместник - председателят на социалистическата партия Кирил Добрев отрече твърденията за "черна каса". "Ако някой е получавал средства от Бенчо Бенчев и си мисли, че той е от БСП, се бърка", заяви на брифинг Добрев.

Той беше категоричен, че официално средства от Бенчев в БСП не са постъпвали, освен 70 лв., които групата общински съветници на БСП и коалиция в Бургас събира за своята дейност.

Зам.-председателят на соцпартията подчерта, че те нямат "черна каса" и получават добра държавна субсидия, с която се издържат.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във