Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП: Отмина времето, когато някой трябва да носи отговорност за постъпките на свой роднина

Споровете между управляващи и опозиция на тема шуробаджанащина по модела "Кумгейт" и не стихват. В центъра на поредния скандал между БСП и ГЕРБ бяха депутатът от левицата Георги Стоилов и кметът на Община Раднево Теньо Тенев.

Братът на Георги Стоилов бе задържан за участие в престъпна група за изнудване, което повдигна въпроса за оставката на социалиста. Стоилов обаче бе подкрепен от партията си. От БСП коментираха, че той няма никакво отношение към действията на брат си.

Самият Георги Стоилов пък каза, че няма нищо общо с брат си и не може да носи отговорност за неговите действия. Двамата никога не са имали бизнес взаимоотношения и техният живот се е развивал по различни пътища. "Надявам се това да не е политическа поръчка", коментира ареста на брат си Стоилов.

"Не можем да упрекваме някого за връзките на неговия брат и какво точно е правил той", отбеляза зам.-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев. Стойнев увери, че Стоилов ще понесе своята отговорност, но само ако се стигне да конкретни връзки и взаимоотношения. По думите му е отминало времето, когато някой трябва да носи отговорност за постъпките на свой роднина.

Социалистите за пореден път обвиниха ГЕРБ за раздаване постове и разпределяне на държавни пари по семейна линия. Този път в община Раднево. Според левицата кметът Теньо Тенев, е назначил жена си за кметски наместник в село Рисиманово.

От ГЕРБ обаче обясниха, че съпругата на Тенев е назначена още през 2004 година. При това, не от мъжа си, а от покойния кмет Нончо Воденичаров. Срещу нея нямало сигнали и проверки. Хората на Цветанов скочиха на социалистите заради Стоилов и неговия брат.

Емил Христов попита дали арестуваният в Русе бизнесмен е правил дарения за предизборната кампания на БСП. По думите му социалистите се опитват да избягат от истината, като внушават, че акцията срещу брата на Георги Стоилов е политическа поръчка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във