Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП отлага партийни форуми, отговорността пред здравето на хората е по-важна

Отлагат се партийни форуми на БСП с участие по регламент на повече от тридесет човека. Решението влезе в сила в деня на вземането му вчера, 10 ноември т.г., и е на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. Отлагането ще продължи до момента, в който въведените в страната епидемиологични мерки са валидни.

„Имаме готовност да възстановим в оперативен ред провеждането на всички партийни форуми веднага, щом ограничението отпадне“, потвърждават членовете на Бюрото.    

В решението се посочва, че ръководството на партията отговорно преценява напрегната ситуация в страната и в никакъв случай няма да допусне, заради партийни процедури и срокове, да се нарушават заповеди на министъра на здравеопазването в ситуация на пандемия и да се провокират рискове за здравето на хората.

Членовете на Изпълнителното бюрото се позовават на Заповед № РД-01-626 от 27.10.2020 г. на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, където е въведена забраната за провеждане на обществени мероприятия в присъствена форма на над тридесет човека.

Всички останали партийни мероприятия, включително и заседанията на Областните съвети на БСП, в които по регламент участват до тридесет членове, могат да се провеждат, но при висока стриктност на спазване на противоепидемичните мерки, се посочва още в решението на ИБ на партията. 

То вече е разпратено до всички председатели на областни и общински съвети на БСП, а членовете на Бюрото са категорични, че никой от тях не би допуснал своеволни действия в нарушение на настоящото решение на оперативното ръководството на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във