Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП откри предизборната си кампания пред Народния театър

БСП откри предизборната си кампания с голям концерт на сцена пред Народния театър в София. В събитието се включиха всички кандидати за народни представители от голямата лява коалиция. Мотото на левицата на тези избори е „Сигурност в промяната с грижа за теб”.

И този път те залагат на доказани специалисти от сферата на здравеопазването, икономиката, образованието, финансисти и юристи. БСП ще закрие кампанията си на 3 юли на историческата поляна под връх Бузлуджа.

„Днес даваме официално начало на кампанията, но ние сме по средата на една дълга и изстрадана от нас битка за промяна. Продължаваме, тук сме с всички листи от нашата страна - с настроение за работа. С всички коалиционни партньори. Гоним най-добрия резултат”, обясни Корнелия Нинова.

БСП е системната партия, която може да даде сигурност в промяната и да се погрижи за всеки. "Днес е началото на кампанията за един парламент. Но не е време за мандатници. Днес е време за държавници", заяви Нинова.

Корнелия Нинова посочи, че преди четири години е започнала тази битка за промяна, когато е било трудно и когато "мнозина мълчаха - уплашени или купени". Промяната е започнала, коментира Нинова и заяви, че "ГЕРБ, Борисов и техният едноличен, крадлив модел на управление" е рухнал. "Време е за възмездие, но е и време за градеж", допълни тя.

Целта на БСП е "да няма мизерстващи и бедни хора, които не могат да си платят тока", посочи Нинова. Лидерът на БСП е добавила, че се стремят към целите "да има работа и добри доходи, и пенсии. Младите да отглеждат спокойно децата си. Всеки да може да се лекува. Децата да могат да се образоват. Предприемчивите и умни българи да могат да правят икономика. Да има сигурност във всеки български дом и да бъдем независима и суверенна България. Но такава независима и суверенна, в която никой лидер на политическа партия да не може да си позволи да каже, че друга държава е неговата родина. Нашата родина е България. Такава независима и суверенна, в която не може чужди войници да влизат в българска собственост. Такава независима и суверенна, която може сама да съди и осъди корумпираните, а не да чака някой отвън да го направи".

Нинова благодари на идейните съмишленици и партньори, с които са загърбили различията си и днес са 16 партии и организации с обща цел.

Благодаря ви за голямото ляво обединение, защото България има нужда от него", добави още Нинова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във