Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП отива на изборите с пет други партии под името "БСП за България"

БСП подписа договор за създаване на коалиция с пет други политически формации - Политически клуб "Екогласност", ПП "Нова зора", Комунистическа партия на България, ЗС "Ал. Стамболийски" и Политически клуб "Тракия". Името на коалицията е "БСП за България". Това съобщи на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Новата коалиция не е механичен сбор от партии за употреба на власт и за субсидии, а е политически съюз от съмишленици и екип от партии, които споделят платформата на БСП и които имат реални последователи. В миналото политиката на партията са правени съюзи, само за да се влезе във властта. В БСП повече няма да правим такива коалиции“, заяви Нинова. 

Лидерът на БСП обясни, че досега в коалицията "БСП лява България" са били 13 партии. Тя бе категорична, че не рискуват с намаляването на броя на партиите в коалицията, защото залагат на почтеност. 

Нинова уточни, че лошата практика досега е била част от коалиционните партньори на БСП да се изявяват на местни избори. „Край с тази безпринципност. Това е коалиция за дълъг път, за всички видове избори“, заяви тя и припомни, че в договора съществува изричен текст, който гласи, че партия, която се регистрира самостоятелно за участие в избори, се изключва от коалицията.

Утре "БСП за България" ще се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във