Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП още не е решила окончателно ще подкрепи ли кабинет на ИТН

S 250 c563397d b1b2 4201 bf45 1b871696e7ed

“Следваме посоката, която ни зададе Националният съвет на БСП. С работната група на “Има такъв народ” обсъдихме политическата декларация с приоритети и бележките, които Националния съвет постави. Доизяснихме всички тези приоритети в политическата декларация. Голяма част от нещата в политическата декларация, по които имахме бележки, бяха изчистени. След като “Има такъв народ” направят допълнения и редакционни поправки, Националният съвет на БСП ще реши за кабинета.”

Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов след среща между работните групи на левицата и ИТН.

Дали ще има подкрепа от страна на БСП или не, трябва решение на Националния съвет, отбеляза той.

"Ние следваме посоката, която ни е начертана от Националния съвет на БСП. Миналата неделя обсъдихме тази декларация политическа, която беше представена от името на "Има такъв народ". Там ни бяха поставени някои бележки, които трябваше да бъдат доизяснени и неща, които ние не приемахме. Точно това беше целта на тази среща, да доизясним всички тези приоритети, след което ще ви запознаем с подробности какво сме постигнали в отделните сектори. След което вече другото ще бъде намиране на формата за официално взаимодействие", каза още Христо Проданов.

"Искам да изразя своето задоволство, че успяхме да постигнем сближаване по почти всички въпроси, които представляват затруднения. Съвсем скоро ще обявим абсолютните детайли как точно това ще се случи", посочи номинираният за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов. 

Попитан ще има ли споразумение, той отговори, че въпросът все още не е обсъждан в парламентарната група на "Има такъв народ". В отговор на въпрос, ако документът не е споразумение, какво ще бъде, Николов заяви: "Ще го обмислим. Може да бъде декларация. Нека оставим това на политическите ръководства".

Темата на срещата беше предложената от ИТН декларация с приоритети за работа на бъдещо правителство с мандат на тази партия. Вчера от левицата поискаха някои корекции във въпросната декларация. 

В срещата в парламента, която беше при закрити врати, от ИТН участваха Александър Рашев, Любомир Каримански, Виктория Василева, а от "БСП за България" - Георги Михайлов, Христо Проданов, Ирена Анастасова, Георги Гьоков и Румен Гечев.

Вчера в изявление пред медиите председателят на ПГ "БСП за България" Корнелия Нинова настоя за корекции по приоритетите в сферата на образованието и преразпределението на БВП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във