Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП организира подписка за оставка на цялото правителство

БСП иска промяна на модела на управление чрез оставка на цялото правителство. Това съобщи на брифинг лидерът на левицата Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията

Структурите на лявата политическа формация ще организират национална подписка за оставка на кабинета на Бойко Борисов. Подписката може да прерасне във вот на недоверие, който да бъде внесен в пленарната зала на парламента.

"Внасяхме няколко вота и искам да ви припомня, че макар и неуспешни, времето доказа обратното. Помните ли вота за корупцията? Е, след три-четири-две години от тези вотове видяхте ли, че фактите се потвърдиха? Да, в парламента не минават, защото партиите държат на статуквото, искат да си изкарат мандата, това е тяхно право. Всяка партия си решава своето поведение. Нашето е това - опозиция, алтернатива", каза Нинова.

На въпрос дали социалистите очакват ДПС да ги подкрепи, червената лидерка отговори, че не са водили разговори с Движението.

"Предстои ни в събота Национален съвет", каза тя и поясни, че предложенията ще бъдат обсъдени и от Изпълнителното бюро.

"Случилото се в Министерството на земеделието е ярък пример за модела на управление на Борисов. Не искаме оставката на Десислава Танева, а на цялото правителство. Тръгваме към хората с желание да организираме всички за оставка на цялото правителство. Дори Борисов да смени Танева, ще сложи друг, който да продължи по същия начин", подчерта председателят на БСП, допълвайки, че нищо не се е променило след смяната на всички министри през годините.

Социалистите ще предложат на парламентарната си група да внесе предложение за съставяне за нарочна анкетна комисия, която да провери всички изнесени факти от обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Червените ще настояват комисията да извика на изслушване замесените лица - от премиер, през чиновници, до пиари.

Лидерът на столетницата уточни, че Изпълнителното бюро на партията е разгледало писмото, в което Божков е сезирал членове на БСП, както и обясненията на властта, давани досега.

Facebook logo
Бъдете с нас и във