Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП обсъжда при закрити врати вота на недоверие и приватизацията

Националният съвет на БСП обсъжда при закрити врати вота на недоверие към правителството и евентуален курс към предсрочни избори. Медиите нямат достъп до червения пленум. 

Очаква се социалистите да решат дали парламентарната група ще подкрепи или не предложението на ГЕРБ за промени в конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията

Различни позиции има както по тази тема, така и по въпроса готова ли е левицата да управлява.

Бизнесменът и шеф на БСП-Пловдив Георги Гергов е категоричен, че червената партия трябва да работи за предсрочни избори още след българското председателство на Съвета на ЕС. Според него има подходящи условия за извънреден парламентарен вот.

Припомняме, че той е един от радетелите на идеята за широка коалиция между ГЕРБ и БСП. След неофициални разговори с представители на управляващата партия Гергов беше изключен от Изпълнителното бюро на столетницата. Впоследствие той оглави вътрешната опозиция срещу председателката Корнелия Нинова.

Един от най-приближените на Нинова и зам.-председател на БСП Стефан Данаилов на свой ред сподели, че обществото не е узряло за предсрочни избори. Данаилов вижда вота на недоверие към правителството, освен като курс към предсрочни избори, и като знак за обществото накъде отива партията. "Обществото не е узряло още за избори, въпросът е да стигнат сигнали до него, че не вървят добре нещата, на първо място заради голямата бедност", допълни Данаилов. Според него е редно БСП да подкрепи промените в конституцията.

Засега единствено ДПС подкрепя инициативата на левицата, което предварително я обрича на неуспех, тъй като при пълна мобилизация двете формации събират едва 105 гласа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във