Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП обсъжда критериите, по които ще издига своите кандидати за депутати

БСП обсъжда критериите, по които ще издига своите кандидати за депутати в следващото Народно събрание. Обсъжда се и моделът на бъдещата парламентарна група. 

Заседанието на Националния съвет започна с минута мълчание в памет на жертвите в Хитрино. Бе повторено и взетото преди няколко дни решение на депутатите-социалисти да дарят 40 000 лева от декемврийските си заплати, за да помогнат на пострадалите в селото, предаде БНР. 

Лидерът на партията Корнелия Нинова направи анализ на актуалната политическа ситуация в страната.

"Евентуален нов кабинет в рамките на това Народно събрание превръща ГЕРБ  в резервна гума на Реформаторския блок . Така хората са изгонили ГЕРБ през вратата, а те се опитват да се върнат на власт през прозореца.", обясни Нинова: 

Според нея това е лицемерие.

"Това е оправдание, за да продължат да стоят на власт и да довършат започнатото, а то е кражби, назначения, предаване на националния интерес по всички поводи. Ако се състави това правителство, то няма да е по волята на българския народ, който каза "не" на управлението на Бойко Борисов. То ще е отново по волята на чужди господари и отново срещу националния интерес на България. Такова правителство не може да има дълъг живот", подчерта лидерът на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във