Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП обобщава резултатите от вътрешния референдум, скоро ще каже кой е кандидат-президентът

В неделя приключи вътрешното допитване в БСП коя да бъде кандидатпрезидентската двойка, а днес трябва да бъдат обобщени резултатите.

Референдумът продължи седмица, като в него участваха само членове на партията по списък. Два са въпросите в бюлетината - "По какъв начин БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент" и "С кои партии е допустимо БСП да преговаря за издигането и подкрепата на общи кандидатури?" 

Миналата седмица лидерът на партията, Корнелия Нинова, обяви, че БСП иска да покаже друг тон в тази кампания - максимално рано да се представи президентът, защото всички партии и са в закъснение, а трябва да има време за кампания и  дебат с другите кандидати.

Нинова отрече да са имали разговор с Георги Първанов за президентските избори по време на посещението им в Москва, където и двамата бяха на конгреса на партия "Единна Русия".

ГЕРБ обявиха, че вече имат готова кандидатпрезидентска двойка за изборите наесен, но обясниха, че от стратегическа гледна точка имената щели да бъдат съобщени през септември. В събота Цветан Цветанов заяви, че причината да не обявят кандидатпрезидентската двойка е да избегнат излишна риторика и противопоставяне. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във