Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП няма да подкрепи ДПС за вота на недоверие

БСП няма да дадат подписи на ДПС при събирането на нужния минимум от 48 подписа за внасяне на вот на недоверие. От движението обявиха намерение да внесат такъв заради здравния министър Петър Москов.

"Парламентарната група на „БСП-лява България" с консенсус е подкрепила решението на своето ръководство да не даде подкрепа с подписи за внасяне на вот на недоверие", каза Атанас Мерджанов от левицата. По думите му в изложените мотиви за искане на вота се съдържат достатъчно „справедливи оценки за недопустимия език" на министър Москов. Едновременно с това обаче според социалистите мотивите съвсем не са достатъчни за искане на вот по цялостната политика на здравното министерство.

„Смятаме, че това е същественото и БСП има своите основателни изисквания за политиката на всеки министър и ще бъдем достатъчно стриктни в това. И не на последно място искам да подкрепя решението на парламентарната група, че езикът на министър Москов наистина е недопустим, граничи с внасяне на омраза в българското общество и БСП категорично ще се противопоставя на подобни изявления", коментира социалистът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във