Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП няма да издига свой кандидат-кмет във Варна

Костадин Костадинов

БСП няма да издигне свой кандидат за кмет на Варна. Това става ясно от изявление на председателя на партия "Възраждане" Костадин Костадинов във Фейсбук, в което той твърди, че социалистите възнамеряват да го подкрепят като независим кандидат за кмет. Засега обаче няма официално потвърждение на думите му от страна на БСП. Костадинов е обнадежден, че с помощта на червените ще се стигне до балотаж, който ГЕРБ ще загуби. В момента се провежда събиране на подписи в подкрепа на кандидатурата му.

"Подкрепата за мен от страна на "Възраждане", БСП и още 8 други партии дава кураж на съгражданите ми, че в нашия отдавна продаден на управляващата мафия град може да се случи изненада", казва се още в позицията на Костадинов. По негови думи победата в кметската надпревара за морската столица ще е началото на революция в България. "Изведнъж ще се окаже, че не всичко е наредено, не всичко е предопределено, не всичко може да се купи и продаде", подчертава той.

Припомняме, че през юли лидерът на БСП Корнелия Нинова свали доверието си от дългогодишния местен водач на партията Борислав Гуцанов, като го обвини, че фалшифицирал членската маса. Тя поиска и смяната на Гуцанов в изпълнителното бюро на партията. За решението на местната организация на БСП да не издига собствен кандидат в морската ни столица се заговори още преди дни, но крайният резултат не беше ясен. 

На 12 септември стана ясно, че Борислав Гуцанов е оттеглил кандидатурата си за кмет на Варна, а на конференция на местната структура е обсъдено предложение Костадин Костадинов да бъде подкрепен като кандидат за кмет. Мотивът на Гуцанов за подкрепа на чужд партиен лидер е бил "създаването на общ фронт срещу ГЕРБ чрез обединяване на всички леви и патриотично настроени хора". Условието е било Костадин Костадинов да се яви на изборите като независим кандидат, а не на "Възраждане". Той е потвърдил, че приема тази формулировка и подкрепата на БСП, защото иска "Варна да се управлява от компетентни и можещи хора и да стане отново красив, чист и работещ град".

Facebook logo
Бъдете с нас и във