Банкеръ Daily

Елена Йончева:

БСП не трябва да взема мандат за съставяне на правителство

БСП не трябва да взема мандат за съставяне на правителство. Това мнение изрази пред БНР евродепутатката от Групата на социалистите и демократите Елена Йончева.

"Кабинет, излъчен от левицата в парламента, независимо как ще бъде опакован - като програмно, експертно или правителство на спасението, независимо с кого начело - ще бъде тежък политически удар срещу самата БСП. Защото подобно правителство може да се случи основно с гласове от ГЕРБ и това ще предизвика обществен гняв и БСП трудно ще се възстанови след това", добави тя.

Според нея е логично президентът да връчи третия мандат на третата по големина политическа сила в парламента.

По думите на Йончева има съвпадение в тезите на Бойко Борисов и Корнелия Нинова. "Г-н Борисов се опитва да внуши, че държавата ще изпадне в хаос, ако няма редовно правителство, а към същата теза се придържа и г-жа Нинова. Съвпадението на тези две позиции може да се осъществи в един трети мандат", посочи тя.

Евродепутатката подчерта, че лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка ще направи всичко възможно, за да предотврати съставяне на служебно правителство на президента Румен Радев.

"Един служебен кабинет ще е решен да извади на светло корупционните схеми", акцентира тя.

Елена Йончева изтъкна, че фактът, че ГЕРБ няма да организира изборите е голяма стъпка напред.

Facebook logo
Бъдете с нас и във