Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП: Не се страхувайте да подавате сигнали

С информацията по случая с Боил Банов разполагаме от няколко дни. Беше анализирана от нас. БСП не е канал за предоставяне на информация до прокуратурата. Гражданите трябва да научат, и вероятно трябва да вземат пример от това, което правим, да не се страхуват и да подават своите сигнали." Това каза депутатът от БСП Пенчо Милков пред Би Ти Ви.

"Най-важното, което трябва да знаят хората е, че нещата се променят и те трябва да са смели, а не да си мълчат", добави той. "В кабинета на тогавашният зам.-министър на културата се създава схема как в българския бюджет да не влязат 700 000 лева и тя е проработила", каза още той.

Милков увери, че БСП ще предостави записа на прокуратурата както го е получила, като той не е манипулиран. "Има записи на три разговора, които провежда г-н Банов, които показват схема за съставяне на актове. Единият е със строителя, другият е с уж независимия строителен надзор и последният е с неговите подчинени", каза Пенчо Милков. Той поясни, че сборното време на записите е около 16 минути, а пуснатият пред медиите е от 3 минути.

"Само заради говоренето на министър Банов вчера, един мъж трябва да си тръгне", отсече Пенчо Милков.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във