Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП не може да спечели кметското място в София с партиен кандидат, твърди социолог

Добромир Живков

Кампания за предстоящите местни избори ще бъде много по-интересна от предишната. Все още няма явно изявен фаворит“. Това заяви социологът от "Маркет линкс" Добромир Живков. Според него БСП няма как да издигне партиен кандидат и той да успее да вземе кметското място.

"Потенциалната кандидатура на Мая Манолова е голямата въпросителна за цялата предизборна ситуация. Голямата й трансформация през последните години в ролята на омбудсман определено измести на заден план характеристиката й на острието на БСП", категоричен е Живков.

Той обърна внимание и на нюанса в модела на управление на България през последните години. "Той изключително е ориентиран около активния лидер, който взима решенията. Това повлия и на начина на възприемане на това какво е нормално за политиката. На местни избори фиксирането върху личностите е неизбежно“, посочи социологът пред БНР. Той очаква обявената кандидатура на Борислав Игнатов, издигнат от "Демократична България", сериозно да размести пластовете и да внесе динамика в предизборната ситуация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във