Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП настоява Борисов да излезе в отпуск до изборите

Бойко Борисов да излезе в отпуск до изборите за Европейски парламент искат от БСП, тъй като ползва държавния ресурс и държавни пари за водене на предизборна кампания.

"Бойко Борисов трябва да се оттегли от поста министър-председател до евровота, защото използва държавен ресурс за кампания", обяви председателят на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски на слециална пресконференция в централата на "Позитано" 20. Той допълни, че социалистите внасят сигнал до ЦИК и до СЕМ за вземане на отношение по този въпрос. Те твърдят, че премиерът е в конфликт на интереси - медиите отразяват събития с него, а те реално са предизборни. Последната му такава проява била от днес от Ямбол. Той обещал пари за довършване на ремонта на болницата в града.

Неотдавна родилното отделение в ямболската болница спря да функционира, а пациентине са носени на ръце от близките си по стълбите, тъй като асансьорът не работи.

"Трябваше ли господин Цветанов да си купи апартамент с асансьор, за да получи Ямбол болница с асансьор", попита и Кристиан Вигенин. Той се ядоса и на коментара, който премиерът направи за комунистите – че "по-нахално от комунист няма". Вигенин посочи, че и самият Борисов бил комунист, обграден от комунисти.

Междувременно стана ясно, че Европейската сметна палата започва проверка на българските пътища, строени с европейски пари. По думите на Свиленски това е европейски шамар за ГЕРБ.

"След "Апартаментгейт" идва ли "Магистралагейт"? , попита Георги Свиленски след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП. От левицата напомниха, че нееднократно са продавали сигнал за проблемите по пътищата. Първият такъв е внесен още през 2017 г. в Прокуратурата и той е  за съмнение при разходването на средствата за пътища и магистрали.

Свиленски е убеден, че проверка ще има. Обществото щяло да разбере защо пътищата ни са скъпи и некачествени, а апартаментите на властта - евтини.

Facebook logo
Бъдете с нас и във