Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП насочва усилията си към преодоляване на бедността

Усилията на БСП ще бъдат насочени към преодоляване на бедността, защото това е най-големият проблем на България, а наравно с него е и необходимостта от работеща икономика, заяви пред БНР говорителят на партията Атанас Мерджанов. По думите му партийната работа и работата на социалистите в парламента ще бъдат насочени към връщането на доверието на онези разочаровани избиратели, които не са подкрепили БСП на последните избори.

Според Мерджанов в левицата трябва да бъдат направени редица организационни реформи, които да дадат възможност за воденето на единна национална политика, както и да не отстъпва от характера си и ролята на национална партия.

"Дискусиите в БСП винаги са били горещи и достатъчно открити и публични за разлика от другите партии, претендиращи за повече демократичност. Диалогът в партията ще се изостря и ще минава в посока на консолидация с наближаването на поредните избори", коментира Мерджанов.

Той посочи, че социалистите биха подкрепили задължителното гласуване, ако действително се прецени, че това е стъпката, с която ще се избегнат всички спекулации по време на изборния процес.

За проблема с бежанците Мерджанов коментира, че МВР трябва да получи допълнителни финансови средства за назначаване на нови гранични полицаи вместо да се преплитат функциите на министерствата на отбраната и вътрешните работи. Според него проблемът с бежанците е сериозен европейски въпрос, не само български и това трябва да бъде обяснено на европейските представители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във