Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП напусна заседанието на правната комисия

Филип Попов

Депутатите от БСП обявиха, че няма да участват в заседанието на парваната комисия в парламента, на което се разглежда на второ четене законопроекта за мерките при извънредно положение. Това обяви секретарят на парламентарната група на "БСП за България" Филип Попов.

"Ние няма да участваме в хаоса, който произвеждат управляващите. Да, ние подкрепихме извънредното положение, но не може да подкрепим хаоса и неадекватни социални, икономически и политически мерки. От сутринта до настоящия момент това са всичките документи и доклади, които ни се дадоха по този закон. Те са взаимноизключващи се и неадекватни", обясни Попов позицията на левите.

"Няма как да гласуваме законопроекти, които се прочитат, размишляваш какво става и вдигаш ръка, а дали е добро предложението - един Господ знае", възмути се социалистът Тодор Байчев. Той посочи, че в петък червените депутати ще участват в заседанието на Народното събрание. Но изрази надежда, че всички предложения ще бъдат систематизирани и раздадени в писмен вид, за да може да се работи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във